Net als velen werden wij verrast door de impact en snelheid waarmee het Corona virus toesloeg.

Op 9 maart nog heerlijk gezongen met de idee dat de Halfvasten optocht op 9 maart door zou gaan.

Een heerlijk voorjaar als altijd leek in het verschiet. Hoe anders zou het zijn. Een paar dagen later ging heel Nederland in de intelligente Lock down. Het werd stil op straat en Mark Rutte haalde met zijn persconferenties kijkcijfers waar heel showbizz Nederland stik jaloers van werd.

De werkelijkheid was helaas veel bedreigender en verdrietiger voor al die mensen die dierbaren verloren als gevolg van het ongrijpbare en snel om zich heen grijpende virus. De impact van de pandemie op ieders leven was en is nog steeds enorm.

Na een aantal weken gingen we als bestuur met hulp van leden van Spontaan nadenken over hoe nu verder als koor. De online varianten Zoom, Jitsi werden geprobeerd. Helaas gezellig om elkaar online weer eens te zien, maar niet geschikt om samen te zingen.

Gelukkig hebben we leden die blijven denken in oplossingen en kwam het idee om met de trekkers van ons driestemmig koor in klein comité op anderhalve meter te zingen in een geschikte ruimte.

Dirigent Bennie heeft de ruimte en de opnamen van de eerste sessie werden verspreid onder de leden zodat ook zij het voor ons nieuwe nummer “the Rose” kunnen inoefenen.

De volgende stap zou zijn om een sessie te streamen om te ervaren of ons dat gaat lukken. We zijn per slot toch mannen van een zekere leeftijd. Afgelopen maandag 25 mei was de wereldpremière van de Spontaan live stream en hoewel er geen duizenden kijkers waren hielden we er een goed gevoel aan over. Vooral de binnenkomst van Kees “Kroket” werd zeer gewaardeerd. Nog meer de meegebrachte bitterballen en ander lekkers werden zeer gewaardeerd en corona proof geserveerd.